Noki Eewertin tähtäimessä pelastuskoiran ura


 Noki on alkanut osoittautua melkoisen mukavaksi työmyyräksi. Olen ajanut sillä paljon jälkiä, pääasiassa pellolla, mutta joitakin tehty myös metsään. Sillä on luontainen kyky reagoida ihmisen hajuun. 

Jäljestämiseen on saatu rakenneltua mukava tunnetila ja se pystyy keskittymään ikäisekseen mielestäni hyvin. Noki on tällä hetkellä 15 vkon ikäinen. 

Eilen se karkasi pellolle jälkeä ajelemaan 🤦‍♀️ Olimme päivällä treenanneet peltojälkeä ja sinne jäi muutamille jäljille koirilta paljon herkkuja syömättä. Noki bongasi sieltä jäljen ja lähti ajelemaan hyvällä fiiliksellä. Yritin huutaa sitä pois, mutta ei edes vilkaissut minuun päin. Lähdin sisältä hakemaan puhelimen, jotta saan kuvattua videota (näytti niin mukavalta jäljestämiseltä 🙈), siellä se ajeli yksinään vaikka itse poistuin paikalta. Autokin meni ohi ja ei korvaansa lotkauttanut sillekään. 

Karkureissusta video:

https://youtu.be/ZgUrXC_GCPM 

Pidän siitä, että sillä on noin kova halu työskentelyyn ja pelastuskoiran uraa silmällä pitäen, haluan vahvistaakin sitä siihen, että se taistelee tiensä päämäärään ja näin ollen saakin tässä vaiheessa ”vähän” karkailla töihin 😂

Ollaan tehty myös muutamia ilmavainu harjoitteita. Niissä se lähtee välittömästi selvittämään hajunlähdettä, kun pienikin vire nokkaan tulee. Reippaasti ja rohkeasti se etenee. Ei paljon minulta apuja kysele, vaan lähtee ja suorittaa. Minkäänlaisia mörköilyjä ei toistaiseksi ole ilmennyt. 

Reagointi ilmavainulla:

https://youtube.com/shorts/6eKpIhIaSmM?feature=share


On tämä mielenkiintoista aikaa 😍

Kommentit

Suositut tekstit