Korven Akan Poutahaukka ”Noki”

                       Kuva: Tanja Siltanen


 Meille muutti toukokuun lopulla Konnan seuraajaksi sileäkarvainen noutaja, Noki. Noki syntyi Jämsänkoskella Riitta Koiviston huomassa. 

Miksi flätti? Siksi, että saksanpaimenkoiran jalostus on tuonut niin paljon huonoa kyseiseen rotuun, että on nykyään silkkaa tuuria saada fyysisesti terve koira, puhumattakaan luonteesta.

Yhä useammin tapaan epävarmoja, teräviä ja hermorakenteen heikkouksilla varustettuja yksilöitä, joista osa on jopa vaarallisia. On myös kivoja kotikoiria, jotka ovatkin sitten hyviä kotikoirina, mutta ei työkoirina. 

Olen nähnyt myös hyviä työkoiran alkuja, mutta vähenevissä määrin. 

Mietin pitkään rotua, labbis vai flätti? Labbiksissa alkaa myös olemaan epävarmuuksia ihmisiä kohtaan ja sitähän en nimenomaan halua, jos mielin pelastuskoiraa kouluttaa. Pelastuskoiran tulee olla avoin ja sosiaalinen, omata taistelutahtoa ja moottoria, lisäksi hajuaistin käyttö on yleensä näillä erittäin hyvää. Päädyin näiden asioiden vuoksi flättiin. 

Ajatuksena, että minun ei tarvitse opettaa koiralle ensimmäistä yhtä-kahta vuotta, että ihmiset ovat kivoja! 

Noki Eewertti onkin hieman erilainen noutajan poika 🤔 Sieltä löytyy aika tavalla temperamenttia ja taistelutahtoa. En olisi noutajasta ihan tuollaista uskonut! Tämä kaveri oppii nopeasti ja haluaa tehdä töitä. Olemme ajaneet jälkeä pellolla, harjoitelleet sivulle tuloa ja jääviä liikkeitä. Metsässäkin on pari kertaa käyty jälkeä bongailemassa. 

Tässä kohtaa ainakin voin sanoa, että olen Nokiin oikein tyytyväinen ja innolla odotan, mitä vuodet tuovatkaan tullessaan. 

Löydät meidät myös Facebookista nimellä Konnan koukkuja ja mamman mutinoita, sekä YouTube kanavalla Sakumaanikot. 


Kommentit

Suositut tekstit