Cerberos valjaat




Cerberos valjaat ovat olleet meillä käytössä nyt reilun vuoden. 

Valjaat ovat mielestäni hyvin tukevat koiran päällä, ne on helppo pukea koiralle ja kiinnitykset ovat jämäkät. Kiinnityspisteitä liinalle on useampia, josta ainakin itse tykkään. Varsinkin etsinnöillä arvostan sitä, että voin partioidessa kytkeä liinan selkäpuolelle kiinni ja vaihtaa tarvittaessa kiinnityksen rinnan puolelle jäljen noustessa. 
Valjaasta löytyy selkäpuolelta kaksi kiinnityspaikkaa ja rinnasta yksi.


Valjaat sopivat hyvin Konnalle jäljestämiseen. On ollut vaikea löytää sopivaa valjasta, joka ei painaisi koiran henkitorvea jäljestäessä. Tämä ongelma esiintyy monissa valjaissa, varsinkin jos halutaan pitää liinan kiinnitys selkäpuolella. Koiraa kohtaan hyvin epäreilua, jos haluamme sen työskentelevän maavainuisesti, mutta itse tavallaan estämme sen liinan ja valjaan kautta tai ainakin teemme siitä hyvin epämiellyttävää koiralle. Jos valjas painaa henkitorvea, on koiran pakko nostaa päätä ylös, jotta se saa happea ja pystyy hengittämään. 
Lisäksi valjaita saa vielä kiristettyä selänpuolella kulkevasta joustavasta nauhasta. Kiinnityspaikkoja esimerkiksi valoille on paljon ja kyljissä paikat tarroille.
Kaikenkaikkiaan erityisen positiivinen valjas pelastuskoiratoimintaan. Kaiken kruunaa saatavilla oleva oranssi väri! 


Kommentit

Suositut tekstit